Asigurari locuinte

Caracteristici

Dictionar asigurari

Valoare asigurare

Economiseste

Perioada

Parteneri

Rca Ieftin

 

La ce valoare se asigura locuintele?

   Cladirile se asigura fie la valoarea de nou, fie la valoarea ramasa. Prin valoarea de nou, se intelege costul construirii respectivei cladiri, rezultat din devize, expertize, facturi, contracte sau alte documente de procurare, sau valoarea de piata, reprezentand pretul de pe piata locala, care se poate obtine de catre proprietar pentru respectiva cladire, in urma unei tranzactii imobiliare.

   In cazul in care aceste devize si expertize nu sunt disponibile pentru stabilirea valorii noi, aceasta se va determina in baza unor tabele de evaluare, conform metodologiei asiguratorilor.

   Sumele asigurate pot fi stabilite in lei sau valuta, iar pentru atenuarea fenomenului inflationist, la cererea asiguratului, sumele asigurate se vor ajusta periodic, lunar sau trimestrial dupa caz, in functie de rata inflatiei de la sfarsitul perioadei stabilite pentru ajustare.

   In baza acestei polite se pot asigura orice fel de cladiri cu destinatie de locuinta (apartament, casa, vila, sau chiar si casa de vacanta), anexele acestora si bunurile din aceasta cladire.